Betere trek met een dubbelwandig rookkanaal

schoorsteenkap-k100-2In mijn nieuw huis wilde ik mooie open haard laten plaatsen. Al eens eerder heb ik een open haard gehad en deze heb ik zelf geplaatst. De haard werkte toen wel goed, maar ik merkte dat de trek in het rookkanaal niet helemaal goed was. Destijds heb ik het gewoon zo gelaten.

Goed rookkanaal

Omdat ik in mijn nieuwe huis alles in een keer goed wilde doen ben ik voor de open haar op zoek gegaan naar een rookkanaal waarbij de trek optimaal is. Doordat ik op het internet op zoek ben gegaan naar wat tips wist ik precies welk merk ik moest hebben.

200-isoductHet rookkanaal met optimale trek was een dubbelwandig rookkanaal van het merk Isoduct. Op een of andere manier is de trek van dit rookkanaal een stuk beter. Zelf begrijp ik het nog niet helemaal maar het had iets te maken met het isolatiemateriaal wat er gebruikt werd.

Toen ik precies wist welke open haard ik wilde hebben ben ik op zoek gegaan naar een dubbelwandig rookkanaal. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen op de website van Veiligrookkanaal.nl. Op deze website kon ik het hele rookkanaal zelf samenstellen en zo wist ik zeker dat alles ging passen. Het was heel erg fijn dat ik direct de prijs kon zien van het rookkanaal. Offertes vind ik namelijk vaak omslachtig en daarom was dit ideaal.

De bestelling verliep goed en de spullen kwamen bij mij thuis aan. Toen ik alles binnen had kon ik beginnen met het plaatsen van de open haard!