Een rollator kies je in een lichtgewicht model

zmw1Als ik mensen van mijn leeftijd vast een toekomstbeeld mag voorspiegelen: het wordt er niet beter op. Een besef dat komt nu ik met mijn grootmoeder enkele dagen op pad ben geweest, omdat zij ondersteuning nodig had. zmw2Om de beurt nemen wij – mijn ouders, mijn moeders zussen, mijn broer en ik – allemaal shifts op bij haar om ervoor te zorgen dat ze niet onnodig hoeft te lijden na haar val waarbij ze haar heup blesseerde. Met de huidige gezondheidszorg is het zaak zelf in te springen, want goede hulp kan weken, zo niet maanden, op zich laten wachten. Een van de dingen die ik zelf ondernam in deze ondersteuning was het regelen van een lichtgewicht rollator van de Zorgmiddelenwinkel voor mijn grootmoeder.

Geavanceerd looprek

zmw3Het wordt er niet beter op nee, je leven takelt af, dat zie ik voor mijn ogen gebeuren. Maar hoewel wij mensen lang niet meer op onze top zijn op oudere leeftijd is er één aspect dat er keer op keer wél beter op blijkt te worden. Benieuwd wat dat aspect is? Je vindt het overal om je heen, in het dagelijks leven. We noemen het de voortgang van de techniek. Ouderen van nu hebben het echt beter dan ouderen van vroeger – en mijn vermoeden is dat als wijzelf een rechtvaardige leeftijd bereikt hebben, we het technisch gezien nóg beter zullen hebben. zmw4Ik ben zeer te spreken over bijvoorbeeld de rollator van een lichtgewicht model die ik voor mijn grootmoeder vond – op het web nog wel! Het artikel is maar 7,5 kilo en dat is bijzonder licht te noemen – een ontwikkeling die wij ons slechts enkele jaren geleden nog niet hadden kunnen voorstellen. Ideaal dus, deze rollator, want niet alleen lichtgewicht en dus handig mee te nemen maar ook voorzien van geavanceerde middelen als een rugbeugel, automatische opklapbeveiliging en goede rem.