Fietsen op een tandem

Mijn man en ik zijn al tien jaar samen. Fietsen is één van onze grootste hobby’s en in onze vakanties fietsen wij dan ook veel. Soms boeken we een speciaal fietsarrangement en soms combineren we het fietsen met andere leuke tripjes.

Twee jaar geleden zaten we in Frankrijk en besloten we voor de grap een tandem te huren. We hadden dit nog nooit gedaan en wilden eens uitproberen hoe goed we dit konden. Het fietsen op een tandem bleek veel leuker als gedacht. Op een tandem fietsen vereist echt teamwork! Je fietst echt samen en moet dus veel meer communiceren. Het geeft echt een kick om samen de juiste bestemming te bereiken. Omdat een tandem ons zo goed beviel besloten we in Nederland om er ook echt eentje te kopen. Omdat we nog niet veel verstand hadden van tandems zijn we naar een speciaalzaak gegaan om ons te laten informeren. Tandems zijn er in veel verschillende soorten zoals tourtandems, racetandems en zelfs zit-lig-tandems. Uiteindelijk besloten we te gaan voor een Double Travel tandem van het merk Santos. Dit is een echte vakantiefiets, perfect voor ons.

Goed verzekerenSantos-Tandem-met-klanten (1)

Een goede tandem is niet goedkoop. Onze tandem kost bijna 4000 euro. De tandem is van ontzettend goede kwaliteit en bevat veel handige opties om het fietsen comfortabel te maken. Omdat wij zeer veel fietsen vonden we dit wel belangrijk. Wel vonden we het nodig om de tandem te laten verzekeren. Na een tip van een vriendin hebben we besloten de tandem te laten verzekeren via www.fietsverzekering.nl . De tandem is voor drie jaar verzekerd tegen zowel diefstal als schade. Bij Fietsverzekering.nl betaal je de kosten éénmalig en worden er verder geen poliskosten berekend. Bij diefstal krijgen we het gehele aankoopbedrag terug en bij schade worden de reparatiekosten vergoed. Bij schade heb je wel een eigen risico. Nog een aantal voordelen: 24 uur per dag pechhulp, snelle uitkering van betaling en verzekerd voor juridische hulp.

Dit jaar gaan wij met onze tandem naar Duitsland. Fietsen in Duitsland is steeds populairder en er zijn dan ook hele leuke fietsroutes te vinden op het internet. Ik ben erg benieuwd!