Harley-Davidson fan

Al jaren wacht ik erop; De dag dat ik eindelijk mijn eigen Harley-Davidson kan kopen. Ik ben al sinds dat ik mijn motorrijbewijs haalde fan van Harley-Davidson. Mijn droom is om eindelijk te kunnen toeren op een eigen Harley. Helaas moet ik hier nog even voor wachten en sparen. Maar ooit ga ik er één kopen. Tot die tijd ga ik ieder geval wat meer vertellen over Harley-Davidson en het ontstaan.15-hd-breakout-large

Geschiedenis

Harley-Davidson is opgericht in 1903 door William Harley en Arthur Davidson. Na een tijdje kwamen hier ook de twee broers van Arthur bij: Walther en Wiliam. In 1909 verscheen de eerste V-twin zuigermotor met twee cilinders onder een hoek van 45 graden. De jaren daarna bleven zij zich ontwikkelen en verbeteren. Ze stonden bekend om hun hoge kwaliteit en robuuste motoren.

Momenteel

In de huidige tijd is Harley-Davidson nog steeds erg populair. Hier gaat het niet alleen om de oudere modellen uit bijvoorbeeld de jaren 60, ook wel choppers genoemd. Maar ook de nieuwere modellen met de modernste technieken. De motorrijders met een Harley-Davidson staan bekend om hun stoere uitstraling en leren motorkleding.

Ik ben natuurlijk niet de enige persoon met een voorliefde voor Harley-Davidson. Er zijn over de heel wereld fans. Onder andere de Hells Angels is een grote motorclub waarin Harley-Davidson centraal staan. Tegenwoordig zijn er ook Harley motoren met de hedendaagse technieken en kwaliteit. Hierdoor blijven ze concurrerend en zijn ze al meer dan 20 jaar winstgevend. Momenteel is de grootste concurrent Kawasaki uit Japan.